Безкоштовна доставка від 600 грн
Все для щастя жінки
( 0 )

Чому так важливо дарити подарунки?

Трохи про історію дарування подарунків

Дарувати подарунки – звичай давній як часи і супроводжує людство чи не з самого початку існування на землі. Племінна культура вже базувалася на обміні товарами. Одноплемінники по-різному дарували подарунки. Подарунок — кулон із зуба небезпечної тварини або камінь незвичайного кольору. Іноді найкращим подарунком було запрошення посидіти та погрітися біля багаття. Пізніше традиція дарувати подарунки була пов’язана з певними етапами життя, наприклад, народженням дитини, весіллям або Різдвом. 

Чому ми даруємо подарунки?

Знаєте, чому ми даруємо подарунки? Що ж, подарунки відіграють важливу соціальну роль – вони зміцнюють міжособистісні взаємодії та зміцнюють зв’язки. Зазвичай вони супроводжуються радістю і вдячністю, що полегшує побудову взаємних, сердечних стосунків. Просоціальна поведінка розвивається як у тих, хто дарує подарунки, так і в тих, хто їх отримує. У кожній культурі, навіть у найпримітивнішій, люди мільйони років дарували один одному подарунки. Звичайно, щедрість і вдячність — це дві сторони однієї медалі, які створюють соціальний добробут, ейфоричний коктейль, який спонукає нас дотягуватися до інших і жити в суспільстві. Щастя, яке ви тоді відчуваєте, має пояснення: віддаючи, ви вивільняєте силу позитивних почуттів у собі та в інших. І ви розвиваєте зв’язок, який поєднує вас з людьми.

Подарунковий набір для дівчини

Ми любимо отримувати подарунки.

У контексті соціальних відносин подарунки відіграють більшу роль, ніж ви думаєте. Коли хтось планує подарунок для нас, він повинен знати, що нам подобається, що нас цікавить і що може зробити нас щасливими. Коли ми отримуємо подарунок, ми часто радіємо самій упаковці, чому? А тому, що нам подобається почуватися потрібними та важливими. Якщо хтось намагається купити нам подарунок, це означає, що він думає про нас, а якщо він думає про нас, ми йому не байдужі. Яке відношення до цього має мозок? Коли ми отримуємо подарунок, активується спеціальна мережа нейронів. Ця мережа насправді є групою взаємопов’язаних областей мозку, відомих як система винагород мозку. Цей контур складається з структур мозку, які взаємодіють між собою: смугастого тіла, розташованого всередині нашого мозку, і префронтальної кори, розташованої на самому передньому рівні. Цей контур активується хімічною речовиною, що виділяється нашими нейронами, яка відповідає за відчуття задоволення: дофаміном. Іншими словами, при вигляді подарунка виділяється дофамін – каталізатор насолоди і щастя.

Мозок воліє віддавати.

Психологічні дослідження підтверджують, що дарувальник отримує більшу психологічну та емоційну вигоду, ніж отримувач! Доведено, що через нашу емпатію ми любимо робити інших щасливими. Нам подобається планувати подарунки для важливих для нас людей, а потім насолоджуватися задоволенням, яке ми отримали від нашої коханої людини. Що тоді відбувається в нашому мозку? Коли ми даруємо комусь подарунок, система винагороди мозку знову активується: смугасте тіло та префронтальна кора головного мозку. Але не тільки це! Також активізується скронево-тім’яна зв’язок, яка бере участь у процесі емпатії. Цікаво, що відчуття щастя після подарунку триває довше, ніж після отримання подарунка. Його корисні ефекти також тривають довше, ніж ті, які ви отримуєте після вживання шоколаду!

Подарунковий набір для жінки